Gå direkt till innehåll
Pinewood är Scouternas Kårkompis

Nyhet -

Pinewood är Scouternas Kårkompis

Pinewood är stolt samarbetspartner till Scouterna. Förutom leverantör av den officiella scoutbyxan stödjer företaget nu även Scouternas verksamhet genom att vara Kårkompis.

Genom Scouterna får över 40 000 barn och unga möjlighet att uppleva äventyr, få kompisar och utvecklas som personer utifrån sina egna förutsättningar. I ett samhälle med ökande psykisk ohälsa bland unga så arbetar Scouterna förebyggande genom att stärka individer och skapa sammanhållning i gruppen. På ett större plan vill de bidra till ett demokratiskt samhälle präglat av mångfald och respekt.

Scouterna genomsyras av värden som bidrar till livslånga positiva effekter hos barn och unga. Det handlar om gemenskap, samarbete, självkänsla och äventyr. Att ta ansvar för sig själv och andra, utvecklas som person, ledare och medmänniska. Det handlar också om att göra upp en eld, kunna överleva i naturen och att ta hand om vår jord. Det kallas för Scouteffekten. Scouteffekten påverkar inte bara individen, men också samhället och världen. Som världens största ungdomsrörelse har scouting i över 100 år bidragit till att skapa förutsättningar för människor att nå sin fulla potential. Dess syfte är att skapa en bättre värld, genom att utbilda och stärka unga ledare som i sin tur blir aktiva samhällsmedborgare.

Samarbetspartners till Scouterna möjliggör bland annat att de kan fortsätta arbeta för en positiv utveckling av barn och ungas psykiska hälsa och att fler unga kan vidareutbilda sig till morgondagens ledare och bli starka förebilder. Pinewood uppmuntrar andra företag i näringslivet att engagera sig och stötta Scouterna.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden