Gå direkt till innehåll
Pinewood leverantör av Scouternas officiella scoutbyxa

Pressmeddelande -

Pinewood leverantör av Scouternas officiella scoutbyxa

Scouterna och Pinewood har initierat ett samarbete och småländska Pinewood är nu stolt leverantör av den officiella scoutbyxan.

Pinewood delar Scouternas värderingar om hållbarhet och delar även ambitionen att aktivt bidra till ett ökat välmående. Med kärnvärden som passion och trovärdighet går samarbetet helt i linje med Scouternas värdegrund.

Vi är mycket stolta över vårt samarbete med Scouterna, en på så många sätt inspirerande organisation som bidrar till att barn och ungdomar ges möjlighet till en meningsfull fritid i naturen. Precis som Scouterna så arbetar Pinewood för att sänka tröskeln ut i naturen, vi vill att fler tar steget ut för att upptäcka skog och mark. Att aktivt utforska naturen ger en ökad kunskap, förståelse och omtanke för djur och natur, en viktig aspekt för en hållbar framtid.

- Charlotta Malmberg, marknadschef Pinewood

Vart fjärde år hålls Jamboree, ett nationellt scoutläger med fokus på att tillsammans utveckla varandra och världen. Under lägret Jamboree22 var temat drömmen om en hållbar värld med fokus på att hitta lösningar för en hållbar framtid. I samband med Jamboree22 lanserades den officiella scoutbyxan, en funktionell friluftsbyxa perfekt anpassad till äventyr och upplevelser i naturen.

Våra medlemmar har efterfrågat en friluftsbyxa i flera år och vi har länge funderat på att ta fram en helt egen byxa men känt att det varit en för stor utmaning att producera en riktigt bra friluftsbyxa själva som möter våra medlemmars krav. Det var först när vi kom i kontakt med Pinewood som vi kände att det var rätt att gå vidare och ta fram en friluftsbyxa till Scouterna tillsammans.

Att vårt val föll på Pinewood var framför allt för att Pinewood har mångårig kunskap och erfarenhet av funktionsbyxor i utomhusmiljö där våra Scouter vistas, att de har ett utvecklat hållbarhets- och miljötänk samt att företaget ligger i Värnamo/Sverige. Tillsammans blev dessa aspekter avgörande för vårt val av samarbetspartner.

Efter att ha testat flera olika modeller i scoutmiljö, valde vi till slut modellen Caribou, då vi tycker att både material, funktion och passform gör att byxan känns tillgänglig för alla våra medlemmar. Vi har fått otroligt fin respons både vad gäller utseende, passform och bekvämlighet. En bra byxa för scoutaktiviteter, en riktig scoutbyxa helt enkelt!

- Anna-Karin Öman, Scouterna

Pinewood stöttar även Scouternas verksamhet genom att vara Kårkompis, ett sätt för företag att aktivt bidra till att fler barn och ungdomar ges möjlighet att uppleva äventyr, få kompisar och utvecklas som personer utifrån sina egna förutsättningar.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden