Gå direkt till innehåll
Pinewood stöttar Världshavsdagen 8 juni

Nyhet -

Pinewood stöttar Världshavsdagen 8 juni

Var med i sommarens största skräpplockning längs kuster och stränder!

Den 8 juni, på Världshavsdagen, bjuder Pinewoods samarbetspartner Håll Sverige Rent in till en stor gemensam skräpplockardag längs kuster och stränder runt om i landet. Kampanjen Kusträddarna genomförs för sjunde året i rad, och bara förra året plockades 170 ton skräp. Världshavsdagen är en officiell dag utsedd av FN. Marin nedskräpning är ett globalt problem som inte känner några nationella gränser och runt hela världen uppmärksammas under den här dagen frågor som handlar om hur haven egentligen mår.

Tillsammans med Håll Sverige Rent uppmanar Pinewood nu alla som kan att engagera sig i kampanjen och vara en del av lösningen på nedskräpningen av våra hav.

Så här gör du för att delta i Världshavsdagen:

- Anmäl dig på hsr.se/kustraddarna
- Hitta en skräpig plats att plocka på. Det kan vara en kuststräcka vid havet, en strand, klippa eller vid en insjö. En plats där skräp på land riskerar att hamna i vattnet.
- Dra på dig skräpplockarhandskar och börja plocka. Fyll så många påsar du kan. Tänk på att inte störa fåglar.
- Ta hand om ditt insamlade skräp. Kontakta gärna kommunen i förväg och se om de kan hjälpa till att hämta upp det insamlade skräpet. Rapportera in hur många påsar och säckar du samlat in på hsr.se/kustraddarna
- Glöm inte att ta bilder på allt skräp du samlat in och dela på dina sociala kanaler för att uppmuntra fler till att gå med! Använd gärna hashtaggen #HållSverigeRent

Visste du att:
- Varje timme spolas ungefär fem badkar skräp upp längs svenska Bohuskusten. Det är ett av Europas mest nedskräpade kustområden.
- Forskare tror att det finns mer än 75–199 miljoner ton plast i våra hav och varje år tillkommer 5–13 miljoner ton plast. Och det växer snabbt: på sextio år har plastproduktionen i världen ökat lavinartat, och det märks i våra hav, där gigantiska mängder ansamlas.
- 94 procent av all plast i haven syns inte, utan ligger på havsbotten.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden