Gå direkt till innehåll
Svenska Friluftsdagen 29 april

Nyhet -

Svenska Friluftsdagen 29 april

Måndagen 29 april äger Svenska Friluftsdagen rum. På Pinewood brinner vi för ett aktivt friluftsliv och vi arbetar för att sänka tröskeln ut i naturen och göra naturen tillgänglig för alla. Vår ambition är att fler ska engagera sig och utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Till vår stora glädje utnämndes vår hemvist Värnamo till Årets Friluftskommun år 2023. Vi är stolta över att vår kommun värdesätter och främjar friluftsliv och de positiva effekter på hälsan som det innebär. Vi på Pinewood uppmuntrar alla att ta sig ut på Svenska Friluftsdagen och njuta av naturen. Unna dig en promenad på lunchrasten, plocka de första vitsipporna i skogsgläntan eller en grillning med vänner vid sjön.

Svenska Friluftsdagen instiftades 2014 och firas den 29 april varje år. Dagen grundades för att belysa alla positiva effekter utomhusvistelse har, inte bara på fritiden utan även under skol- och arbetsdagen. Att vara utomhus och att uppleva naturen bidrar till ökad fysisk aktivitet, ökad inlärning, bättre hälsa och ökat välbefinnande vilket i sin tur motverkar flera av de stora folkhälsoproblem som finns idag. Stillasittande, övervikt och fetma ökar, liksom psykisk ohälsa, inte minst bland barn och ungdomar. Under hashtag #helasverigesfriluftsdag och #svensktfriluftsliv kan man dela sina friluftsdagar på sociala medier och tillsammans hjälpas åt att inspirera till fler dagar utomhus. Lägg gärna till hashtagen #pinewoodfamily för att dela dina äventyr med oss på Pinewood!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden