Gå direkt till innehåll
Ny VD för Pinewood

Pressmeddelande -

Ny VD för Pinewood

Bengt Rimark efterträder Rainer Rüssel som VD för Pinewood. Rainer grundade företaget 1991 och efter drygt 30 år överlämnar han nu ledarskapet som VD för att lägga fullt fokus på Pinewoods produktutveckling och inköp.

Precis som Pinewood är Bengt en äkta smålänning och har Värnamo som ursprung. Han har en maskiningenjörsbakgrund med en vidareutbildning inom internationell marknadsföring och har jobbat i ett antal småländska producerande bolag inom olika branscher. Gemensamt för dessa är att de, i likhet med Pinewood, har egna starka varumärken och hanterar hela processen från produktutveckling, tillverkning, marknadsföring och distribution. I hans två senaste VD-uppdrag inom återvinning- och bilinredningsbranschen har han även varit övergripande ansvarig för marknad och försäljning samt drivit utvecklingen av den internationella distributionen. Bengt har lång erfarenhet av att utveckla starka varumärken, förädla affärsmodeller och bygga skalbara organisationer. Han är van vid att bygga distribution runt om i världen vilket kommer bli en viktig del i Pinewoods fortsatta expansion. Bengt bor i Värnamo med sin fru och deras hund, och har därtill två utflugna barn. Han börjar sitt arbete på Pinewood måndagen 7 november.

- Att få förmånen att leda ett så starkt outdoor-varumärke som Pinewood är lite av ett drömuppdrag. Jag har sedan barnsben haft ett aktivt friluftsliv vilket gör att jag nu kan jobba med något som är kopplat till mina främsta fritidssysselsättningar. Vandring, jakt och utförsåkning hör till de aktiviteter jag söker utöva så frekvent som möjligt. Dessutom tillverkar Pinewood väldigt fina produkter som jag vet uppskattas mycket av bolagets kunder, säger Bengt Rimark. På Pinewood vill jag skapa en sådan miljö som jag själv trivs i, d.v.s. något som bygger på stolthet, engagemang och en stor förkärlek till ständiga förbättringar. Jag förespråkar platta organisationer med snabba beslutsvägar och en miljö där det är nära till skratt. Vi krokar arm när det behövs och hjälps åt för att nå våra uppsatta mål. Jag uppskattar även ett tävlingsmoment i verksamheten. Man kan tävla i princip allt och man får inte glömma att fira när man når sina mål!

- Att lämna VD-posten har varit ett beslut som vuxit fram under lång tid, faktiskt många år, säger Rainer Rüssel, grundare Pinewood. Att ha möjligheten att ta in ny ledarkompetens in i mitt skötebarn Pinewood AB för att utveckla företaget vidare i den expansion vi genomgår och med de otroliga möjligheter varumärket står inför är en fantastisk förmån. Bengt med stor erfarenhet av att leda företag, få med sig medarbetare, prestigelöshet, med ett enormt engagemang och otrolig passion för aktivt friluftsliv blir en perfekt ledare för företaget framöver. Detta beslut ger mig mer tid att göra det jag tycker bäst om; att utveckla produkter och köpa in morgondagens storsäljare! Det är det som triggar mig och är något som det givits mindre tid till de senaste åren. Nu är jag tillbaka i en roll där allt började för strax över 30 år sedan, underbart! Välkommen Bengt, nu kör vi!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden