Gå direkt till innehåll
Pinewood fortsätter sitt hållbarhetsarbete med ett medlemskap i EOCA

Pressmeddelande -

Pinewood fortsätter sitt hållbarhetsarbete med ett medlemskap i EOCA

Hållbarhet är ett av Pinewoods kärnvärden och en mycket viktig punkt i deras verksamhet. Företaget fortsätter sitt hållbarhetsarbete genom att bli medlem i branschorganisationen European Outdoor Conservation Association (EOCA), och stödjer aktivt deras arbete med att finansiera olika projekt för bevarande av naturområden och biologisk mångfald.

EOCA består av en grupp företag inom den europeiska friluftsindustrin som har gått samman för att samla in pengar att sätta direkt in i bevarandeprojekt över nästan hela världen - för att ge tillbaka till naturen. Det finns för närvarande över 150 medlemmar och 100% av medlemsavgifterna går direkt till de projekt som nomineras av och röstas fram av medlemmarna själva.

”Att gå med i EOCA var en självklarhet för oss. Att som en relativt liten aktör inom segmentet outdoor ändå kunna göra stor skillnad i olika projekt världen över tillsammans med branschkollegor känns väldigt bra”.
Rainer Rüssel, grundare av Pinewood.

Pinewood är sedan tidigare medlem i amfori, den ledande globala näringslivsorganisationen för öppen och hållbar handel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden