Gå direkt till innehåll
Pinewood lanserar innovativ vildsvinsbyxa!

Pressmeddelande -

Pinewood lanserar innovativ vildsvinsbyxa!

Glada nyheter för alla vildsvinsjägare!
Nu har Pinewood en innovativ nyhet i form av en skyddande innerbyxa till vildsvinsjakten.

Detta är ett par innerbyxor som kan användas under traditionella jaktbyxor eller under friluftsbyxor. Dess luftiga och mjuka material gör dem mer behagliga och följsamma att bära än klassiska vildsvinsbyxor. Tyg i 4-vägsstretch kring linningen ger extra komfort. Byxan har dubbla skyddande lager tillverkat i ett skär- och sticksäkert material. Materialets sammansättning gör det extra skyddande mot vildsvinsbetar. Med dessa byxor under dina befintliga är du skyddad vid angrepp och kan enkelt anpassa det yttersta lagret baserat på aktivitetens behov. Tack vare den här byxan kan du känna dig säker på att du är skyddad om olyckan är framme. För att säkerställa funktion och säkerhet för användaren samt tillmötesgå de lagkrav som finns inom Sverige och EU har byxorna också testats och certifierats av tyska testinstituten KWF och DPLF (Deutsche Prüf- und Zertifierungsstelle für Land- und Forsttechnik) som en officiellt godkänd skyddsprodukt vid vildsvinsjakt eller eftersök.

”Vi fick input som födde en idé om att använda skyddstyg som bland annat används vid styckning och i skyddshandskar. Vi spann vidare och tanken på att göra en innerbyxa som kan användas under alla typer av jaktbyxor skapades. Vi klurade på design, förutom funktion är det även viktigt med en tilltalande look som lockar konsumenten. Vi hade flera diskussioner med olika grisjägare och en nära vän som blivit allvarligt angripen av vildsvinsgalt, biten och uppskuren i baksida lår. Där uppstod tanken att hela byxan ska vara skyddande, även baktill. Vi började tänka dubbla lager skyddstyg som är både sticksäkert och skärsäkert - innovativt och bättre säkerhetsmässigt! Efter ett och ett halvt år av designutveckling och testning så lanserar vi nu Pinewood® Wildboar Protect Inner Pants”.

Carolina Sjögren, produktutvecklare på Pinewood

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är de djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden