Gå direkt till innehåll
Pinewood presenterar sin spännande höstkollektion för 2023

Pressmeddelande -

Pinewood presenterar sin spännande höstkollektion för 2023

Pinewood är stolta över att presentera sin efterlängtade höstkollektion för äventyrsentusiaster världen över. Med fokus på innovativ design, hållbarhet och komfort är denna nya kollektion avsedd att inspirera och utrusta äventyrare för att omfamna naturen med stil. Den nya kollektionen omfattar ett brett utbud av produkter för jägare, hundtränare och friluftsmänniskor. Under alltifrån vandring i fjällen till jakt i skogen kommer dessa kläder och tillbehör att förena funktionalitet med en stilren estetik. Varje produkt är noggrant utvald och utformad för de utmaningar och krav som naturen ställer på oss, och för att möta de specifika behoven hos naturälskare, oavsett om de är erfarna proffs eller nybörjare.

En av de mest spännande egenskaperna hos den nya höstkollektionen är användningen av avancerade material som inte bara är slitstarka och väderbeständiga, utan också miljövänliga. Pinewood strävar efter att vara en ledande aktör inom hållbarhet och ansvarstagande produktion. Genom att använda återvunna material och innovativa tillverkningsmetoder säkerställer företaget att varje plagg inte bara presterar på toppnivå, utan också minimerar sin påverkan på miljön.

Höstens stora satsning utgörs av Abisko Pathfinders 3L; Pinewoods mest avancerade premiumprodukter utvecklade med stort fokus på miljön. Stället består av skaljacka och byxa tillverkade av innovativt förnybara 100% biobaserade polyamider, som ger ett betydligt mindre ekologiskt fotavtryck i produktionen. Jackan var nominerad i Scandinavian Outdoor Awards och är företagets grönaste och mest avancerade jacka hittills. Här har vi en unik produkt gjord av ett helt nytt material som skapats i nära samarbete med tygleverantören. Under utvecklingen låg fokus på att skapa ett extra miljömässigt hållbart plagg i vattentätt tyg med hög andningsförmåga.

"Projektet Abisko Pathfinders har fått Pinewoods produktutvecklingsteam att samarbeta på ett fantastiskt sätt! Att utveckla en premiumprodukt med extrem hållbarhet har fått alla att vara mycket engagerade, från design till tygval till mönsterkonstruktion. Teamet har lyft sig själva för att överträffa förväntningarna samtidigt som de har utvecklat den mest exklusiva produkten i varumärkets historia. Vi är verkligen stolta över att kunna presentera Abisko Pathfinders 3L jacka och byxa."
- Rainer Rüssel, grundare av Pinewood

Under framtagningen av kollektionen för hösten/vintern 2023 har betoning legat på härliga gröna toner från skogen toppat med en ny mustig mörk jordröd ton för dam och en terrakotta för herr. Produktutvecklingsteamet har även inspirerats av det djupa rena vattnet i en mörk marin ton och från trädens stammar till en brun ton. Det är mycket fokus på jaktkläder för AW23. Ett nytt inslag är grovstickade tröjor med struktur i 100% merinoull. I produktfamiljen Lappland har teamet jobbat med den grova strukturen i ett ripstoptyg för hög slitstyrka. Hundtränare kan se fram emot den populära hundsportsvästen i nya färger, samt ett Utility bälte med massvis av smarta funktioner som gör att ägaren kan vara ute hela dagen med sin hund. I det nya sortimentet ingår också en hundförarväst med exceptionell design. Förutom innovativa nyheter innehåller kollektionen även satsningar på klassiker i sortimentet som nu kommer i nya färger eller till nya målgrupper, såsom den klassiska vadderade Canada-skjortan som till hösten kommer till dam, samt i ny färg för herr.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden