Gå direkt till innehåll
Pinewood skänker istället för sänker

Pressmeddelande -

Pinewood skänker istället för sänker

Pinewood meddelar sitt beslut att i år igen avstå från prissänkningar under årets Black Week och istället engagera sig i en insats till förmån för cancerforskning.

Pinewood har sedan några år tillbaka beslutat att inte sänka sina priser under Black Friday, och detta ställningstagande upprätthålls även under årets Black Week. Traditionellt sett präglas Black Week av prissänkningar och försäljningsaktioner, men Pinewood har valt en annan väg för att göra en verklig skillnad. Istället för att locka kunder med rabatter strävar teamet på Pinewood efter att bidra till något som skapar en positiv känsla i hjärtat. Snarare än att genomföra prissänkningar, är företagets intention att ge tillbaka.

Under perioden från fredagen den 24 november till söndagen den 26 november kommer Pinewood oavkortat att skänka vinsten från alla intäkter från försäljningen via deras svenska e-handel till den livsviktiga cancerforskningen. Helgens insamlingsinsats utgör en fortsättning på initiativet #pinewoodmotcancer.

Beslutet att stödja cancerforskningen under Black Week är en fortsättning på Pinewoods initiativ, #pinewoodmotcancer, där företaget strävar efter att öka medvetenheten och bidra till bekämpningen av cancer. Med statistiken som visar att en av tre människor drabbas av cancer, känner sig Pinewood, precis som många andra, personligt engagerade i att göra en insats för att bekämpa denna fruktansvärda sjukdom. Inom Pinewoods team har flera medlemmar kämpat mot eller påverkats av cancer, och därför har beslutet att stötta cancerforskningen blivit en hjärtefråga för företaget.

- Det är inte bara sjukdomen som är hemsk, det är helheten av själva lidandet den skapar för alla runtomkring, säger Timar Mathiasson, lageravdelningen Pinewood.

- Det är självklart för oss att bidra på det sätt vi kan, säger bolagets VD Bengt Rimark.


Läs mer om Pinewoods engagemang och deras bidrag till att driva den livsviktiga cancerforskningen framåt på deras hemsida www.pinewood.eu.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood

Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden