Gå direkt till innehåll
Tillsammans är vi starka

Pressmeddelande -

Tillsammans är vi starka

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Det är Pinewoods motto när de i år återigen stöttar cancerforskningen genom sitt initiativ #pinewoodmotcancer. Mellan 16–31 oktober skänker företaget oavkortat vinsten från alla köp via sin svenska e-handel på www.pinewood.eu till cancerforskningen.

Statistiken visar att en av tre människor får cancer. Men alla drabbas. Cancer är en av de mest destruktiva sjukdomarna som påverkar människor över hela världen. Team Pinewood är inget undantag från statistiken. De har, precis som så många andra, drabbats hårt av cancerns framfart. Inom deras team har flera medlemmar levt i skuggan av cancer, både som personer som själva fått en hjärtskärande cancerdiagnos och som starka stöttepelare för sina nära och kära som kämpar mot den. Därför ligger Pinewoods engagemang dem väldigt nära hjärtat, och de har bestämt sig för att använda sin plattform och sina resurser för att göra skillnad. För dem handlar friluftsliv om att omfamna livet och dess möjligheter. Genom att stödja cancerforskning vill de hjälpa till att ge människor en chans till fler äventyr och minnesvärda stunder i sina liv.

För varje produkt som köps på Pinewoods webbplats www.pinewood.eu under kampanjperioden kommer hela vinsten att doneras till cancerforskning. Kampanjen är inte bara ett tillfälle att förnya sin outdoor-utrustning utan också att vara en del av en större och viktigare berättelse om att hjälpa till att rädda liv. Varje aktivitet under kampanjperioden är en handling av generositet och hopp.

Pinewoods engagemang för att driva cancerforskningen framåt sträcker sig långt tillbaka. Sedan flera år tillbaka har företaget engagerat sig i kampen mot cancer genom att stödja Barncancerfonden, samt startat konceptet Rosa Jakt till förmån för cancerforskningen. Pinewood uppmanar alla sina kunder att gå med i dem i detta engagemang. Varje gåva, oavsett storlek, räknas och kommer att gå långt i kampen mot cancer. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad.

”Livet är skört, cancer kan drabba vem som helst av oss.” – Monica Tollstern, ekonomiavdelningen Pinewood.

”Jag drabbades själv av cancer häromåret med allt vad detta innebär med behandlingar och mental påfrestning. Dessförinnan flera i min familj. Jag vet mer än väl hur cancern inte bara drabbar en själv utan alla i ens närhet. Det är personligen extra viktigt för mig att stödja kampen mot cancern och forskningen däromkring så att fler slipper gå igenom liknande elände.” – Rainer Rüssel, grundare av Pinewood.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden