Gå direkt till innehåll
Pinewood mot cancer

Pressmeddelande -

Pinewood mot cancer

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Pinewood vill göra skillnad och fortsätter med sitt initiativ #pinewoodmotcancer bidra till att driva cancerforskningen framåt. Under oktober skänker företaget därför oavkortat vinsten från alla köp via sin svenska e-handel på www.pinewood.eu till cancerforskningen.

En av tre människor får cancer. Men alla drabbas. Ett cancerbesked kastar omkull tillvaron både för den som är sjuk och dess anhöriga. Orden räcker helt enkelt inte till för att beskriva den ofattbara känslan av maktlöshet.

Team Pinewood är inget undantag från statistiken. Även de har drabbats hårt av cancerns framfart. Flera i teamet har kämpat och kämpar mot sjukdomen, både med egen cancerdiagnos och som nära anhörig. Därför ligger Pinewoods engagemang dem väldigt nära hjärtat, och för dem är det angeläget att tillsammans göra en insats i kampen mot cancer.

Pinewoods engagemang för att driva cancerforskningen framåt sträcker sig långt tillbaka. Sedan flera år tillbaka har företaget engagerat sig i kampen mot cancer genom att stödja Barncancerfonden, samt startat konceptet Rosa Jakt till förmån för cancerforskningen.

- Att tvingas inse att cancer inte bara drabbar andra har varit en viktig lärdom för livet och det är en självklarhet för oss på Pinewood att göra en aktiv handling i kampen mot cancer. För ord räcker inte till, säger Rainer Rüssel, VD och grundare. Genom att bidra till cancerforskningen investerar vi i någons morgondag.

- Jag har besegrat cancer och haft turen att få leva vidare. Jag lever i nuet och tar inte morgondagen för given. Det finns så mycket hopp, men det behövs mer. Forskningen måste fortsätta att drivas framåt, säger Carina från team Pinewood.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden