Gå direkt till innehåll
Embrace Life – upptäck livets alla nyanser genom naturen

Pressmeddelande -

Embrace Life – upptäck livets alla nyanser genom naturen

I årets kampanj mot cancer #EmbraceLife vill Pinewood hylla livet. Deras önskan är att fler ska omfamna både vildmarken och livet i alla dess former, och skapa gemenskap genom naturen. Pinewood vill lyfta fram hur skogens och naturens välgörande kraft kan vara en del av återhämtning och bidra till en god mental hälsa – särskilt i tider av stress och svårigheter.

- Vi på Pinewood kan inte bota cancer, men vi kan hjälpa till att få ut fler människor i naturen, som bidrar till ett ökat välmående, säger Charlotta Malmberg, marknadschef på Pinewood. Vi vill inspirera andra att tillsammans med familj och vänner ta vara på naturens läkande egenskaper, att låta den ge plats för glädje, perspektiv och förankring i nuet. Genom att uppmuntra till samvaro i naturen, vill vi visa hur vi tillsammans kan stärka varandra – i både med- och motgång.

#EmbraceLife är ett initiativ som lyfter fram naturens kraft som en del av återhämtning, reflektion och positiv mental hälsa. Den friska luften, skogen och naturens välgörande kraft kan hjälpa människor att finna styrka och energi vid utmanande tider. I samband med kampanjen har företaget gett förslag på hälsoutmaningar som de uppmanar människor att utföra, gärna gemensamt med nära och kära, och dela sina stunder på sociala medier med hashtaggen #EmbraceLife. Genom att belysa den friska luftens läkande inverkan, skogens omfamnande ro och de positiva effekterna av att vistas ute i det fria, vill Pinewood inspirera till en djupare koppling till naturen- och till varandra.

Team Pinewood har, precis som så många andra, drabbats av cancerns skoningslösa framfart. Inom teamet finns flera medlemmar som har fått uppleva sjukdomen på nära håll, både genom att själva få en cancerdiagnos och genom att stå vid sidan av sina nära som kämpar mot sjukdomen. Därför är Pinewoods engagemang för att stödja kampen mot cancer djupt rotat i deras hjärtan, och de har beslutat att använda sina resurser för att göra skillnad. Mellan 17–31 oktober skänker företaget därför oavkortat vinsten från alla köp via sin e-handel på pinewood.eu till cancerforskningen.

Pinewoods engagemang för att driva cancerforskningen framåt sträcker sig långt tillbaka. Sedan flera år tillbaka har företaget engagerat sig i kampen mot cancer genom att stödja Barncancerfonden, samt startat konceptet Rosa Jakt till förmån för cancerforskningen. För Pinewood handlar friluftsliv om att ta vara på livets möjligheter, och genom sitt stöd till cancerforskningen vill de ge fler chansen att uppleva äventyr och skapa nya minnen.

Vill du också prova en av hälsoutmaningarna? Du hittar dem här nedan. Glöm inte att använda hashtaggen #EmbraceLife för att låta Pinewood ta del av dina stunder. Ta gärna med familj och vänner och gör utmaningarna tillsammans!


- #BackyardExplorer
Upptäck närmiljön: Utforska en ny stig, park eller naturreservat varje vecka i en månad. Dela dina upptäckter och små äventyr för att inspirera andra att också utforska mer av sin närmiljö och hitta sina egna favoriter i naturen.

- #DigitalDetox
Digital Detox Dag: Ta en dag i veckan för att helt koppla bort från digitala enheter och tillbringa den tiden utomhus. Läs en bok under ett träd, fiska, vandra, eller bara njut av stillheten.

- #10minWalkInThePark
10 Minuters Mindfulness: Sätt dig i skogen eller en park i tio minuter varje dag under en vecka. Fokusera på att lyssna på ljuden runt dig, känna dofterna och observera det som sker i naturen. Detta är ett sätt att träna närvaro och minska stress, inspirerat av naturens lugn och rytm.

- #LitterLess:
Samlingsutmaningen: Ta med en påse ut på promenaden och plocka upp minst fem skräp som du hittar längs vägen. Hjälp till att hålla naturen ren och fräsch medan du rör på dig. Detta är ett sätt att ge tillbaka till naturen och känna en starkare koppling till sin omgivning.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Tillsammans är vi starka

Tillsammans är vi starka

Pinewood stöttar återigen cancerforskningen genom sitt initiativ #pinewoodmotcancer. Mellan 16–31 oktober skänker företaget oavkortat vinsten från alla köp via sin svenska e-handel på www.pinewood.eu till cancerforskningen.

Pinewood mot cancer

Pinewood mot cancer

Pinewood vill göra skillnad och fortsätter med sitt initiativ #pinewoodmotcancer bidra till att driva cancerforskningen framåt. Under oktober skänker företaget därför oavkortat vinsten från alla köp via sin svenska e-handel på www.pinewood.eu till cancerforskningen.

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood

Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden