Gå direkt till innehåll
Susanne - Pinewoods egna Annie

Blogginlägg -

Susanne - Pinewoods egna Annie

Lär känna Pinewoods kundtjänstmedarbetare Susanne Heydl!

Pinewood hittar du mitt i verkligheten. Två av våra kärnvärden är passion och trovärdighet och det är viktigt för oss att leva som vi lär. Genom att på ett autentiskt sätt förmedla våra värdeord och drivkraft vill vi sänka tröskeln ut i naturen och bidra till ett aktivt friluftsliv för fler människor. I vår personal hittar du passionerade, kunniga medarbetare som jobbar med sitt stora fritidsintresse.


Susanne är jägare och hundförare och har jobbat på kundtjänstavdelningen på Pinewood i 13 år. Hon bor tillsammans med sin man och deras två söner i Skaftarp utanför Horda, på sin farfars föräldragård. Susannes familj är nu åttonde generationen som bor på gården.

Hon har följt med på jakt sedan hon var liten och tog jägarexamen vid 16 års ålder. Intresset fick hon från sin pappa, farfar och morfar som var flitiga jägare. Som egenföretagare arbetade hennes pappa mycket, att följa med honom ut i skogen på hans lediga tid var en chans att umgås. Susanne tror även att det fanns ett intresse för jakt och natur i henne från början, för hennes syster som vuxit upp i samma miljö med samma förutsättningar valde i stället att följa med deras mamma in till stan för att handla medan Susanne hellre ville följa med på jakten. Hon berättar att hon och de andra barnen som var med på jakten brukade leka jaktinspirerande lekar. En variant gick ut på att leka tafatt vid slaktboden. Den som hade oturen att bli tagen fick straffet att äta en bit rått kött från älgskinnet som låg i boden. Andra gånger lekte de jägare och smög på varandra. Blev man skjuten hängdes man upp i hatthyllan likt ett villebråd.

Susanne kallar sig själv för ”hemmajägare” då hon föredrar att jaga på hemmaplan. Hon berättar att hon jagar mer nu än vad hon gjorde förr då båda hennes söner ärvt intresset för jakten. Vilket kanske inte kommer som någon överraskning då båda barnen varit med på jakt sedan de var spädbarn. När Susanne var föräldraledig sov yngsta sonen Erik i bilen medan hon stod på pass strax utanför och när äldsta sonen Carl var liten fick han följa med i vagnen med nappflaska när hon var ute och tränade hunden.
- Antingen blir de jägare eller veganer, berättar Susanne att hon tänkte med ett skratt.
Föga förvånande visade det sig bli det första alternativet. Båda sönerna tog jägarexamen vid 13 års ålder, idag är de 18 och 20 år gamla. Susannes man Mårten var golfare innan de träffades, men när han flyttade upp till Småland för att vara med henne utvecklade även han ett jaktintresse. Idag jagar hela familjen tillsammans.

Vi undrar vad det bästa är med att jaga älg, och Susanne svarar genast ”samarbetet med hundarna”. Hon har två gråhundar, varav den ena är en unghund som hon just nu håller på att träna in för att jaga med.
- Det krävs mycket arbete för att jaga in en älghund, men belöningen är desto större när man väl lyckas, säger hon.
När vi frågar om hennes bästa älgjaktsminne berättar hon om den första älgen hon någonsin sköt. Då skulle hon snart fylla 19 år och satt själv på pass för första gången. Hon hade fått ett bakpass och kände sig inte alls redo för att skjuta sin första älg. Men det brydde sig givetvis inte älgen om utan den dök upp i framför Susannes älgstudsare (som hon för övrigt ärvt från sin morfar). Hon sköt, inte bara en gång, utan fyra gånger, tills den låg och hon var säker på att den var död. Hon skrattar åt hur nervös hon kände sig den där första gången, så nervös att hon sköt nästan alla skott hon hade i magasinet. Jaktlaget blev så begeistrade att de ringde Värnamo Nyheter, då det på den här tiden var ovanligt att kvinnor jagade. Susanne berättar att hon var väldigt blyg och våndades för reportaget. Men resultatet blev en fin artikel där Susanne kallades för ”bygdens egna Annie”.

Vi undrar vad som är ett måste i hennes packning.
- I södra Sverige går vi på små områden så man kommer hela tiden tillbaka till sin packning för fikat. Därför bär jag lätt, men har alltid med mig pejl/telefon och powerbank i jackan. I min ryggsäck hittar man bl.a. buffar, de är alltid bra att ha, en trasa att torka av optiken med, mellanmål och hundgodis för belöning.

Känner du också ett sug efter att delta i älgjakten? Susannes bästa tips till dig som vill börja jaga älg är att följa med ut på jakt för att testa först. Även om du redan har jaktlicens så är det bra att följa med någon ut en första gång för att få förståelse för hur det fungerar.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden