Gå direkt till innehåll
Älgjaktspremiär

Pressmeddelande -

Älgjaktspremiär

Nu börjar den efterlängtade älgjakten!

Älgen är för många det viktigaste viltet. Inte bara för all spännande jakt utan även för det kött som den ger. När hösten är på ingång kommer förväntan över den nalkande älgjakten. I takt med att löven färgas gula går jägarna ut i skogen med bössa och ryggsäck i högsta hugg, redo att fälla stortjuren.
För Pinewood är hösten en viktig tid. Som ett småländskt familjeföretag som brinner för jakt och friluftsliv utgör hösten deras högsäsong då de jobbar hårt för att utrusta Sveriges jägare med den ultimata jaktklädseln. De skapar kläder där varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Flera anställda i Pinewood-familjen jagar så det blir många jakthistorier under måndagarnas frukostraster. De lever som de lär, och det gör att de vet vad som behövs när det kommer till jaktutrustning.

”I min väska under jakten hittar man alltid fyra stycken Pågen Lingongrova-mackor med rödbetssallad och köttbullar. En liten burk med bulle och kaka och såklart varm chokladmjölk!”


Rainer Rüssel, VD på Pinewood

”Mitt bästa tips inför älgjakten är att vara väl förberedd! Övningsskjuta på älgbana så man är säker på skyttet och även har koll på sina eventuella begränsningar. Se till att ha all utrustning och rätt klädsel, kom med ett glatt humör och tro att den stora älgtjuren kommer i pass…”

Carolina Sjögren, produktutvecklare på Pinewood

”Min starkaste jaktupplevelse är när min son sköt sin första älg. Han skulle gått i drevet och jag suttit på passet men vi bytte plats. Sedan fällde han sin första älg! Jag var först på plats och när jag kom upp mot älgen och sonen fick syn på mig med lycka i blicken; vilken känsla!”

Björn Persson, logistikchef på Pinewood

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Företaget skapar kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport, och finns representerade i både Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Med sina rötter och liv i skogen är Pinewood djupt medvetna om det ansvar ett globalt klädmärke har för klimatet och hållbarhet är således en viktig fråga för oss. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Kontakter

Charlotta Malmberg

Charlotta Malmberg

Presskontakt Marknadschef 0764 92 53 71
Pernilla Hembjer

Pernilla Hembjer

Presskontakt Marknadsassistent 0764 92 13 49

Relaterat innehåll

Relaterade event

Välkommen till Pinewood!

Pinewood är ett småländskt familjeföretag som sedan 1996 brinner för ett aktivt friluftsliv. Med kunskap och passion skapas kläder och utrustning inom segmenten outdoor, jakt, fiske och hundsport för att fler ska kunna utöva ett aktivt friluftsliv som bidrar till ett ökat välmående. Huvudkontoret finns där de trivs som bäst; i Värnamo med skogen precis runt husknuten. Pinewood är stolta över sitt småländska arv och finns representerade både i Sverige och i Europa. Varje söm i varje plagg är designad med erfarenhet, kunskap och omtanke, i Värnamo. Inspirationen kommer från hur människor gör, inte hur man vill att de ska göra. Pinewood drivs av sunt förnuft, envishet, nyfikenhet och småländsk finurlighet. Med Pinewood ska du varje dag känna dig trygg, fri, bekväm och inspirerad i naturen - oavsett årstid och väder.

Pinewood
Bokåkravägen 4
331 53 Värnamo
Sweden